Anmeldelse: Lars Haavard Haugen - Six Strings And The Truth

Anmeldelse: Lars Haavard Haugen - Six Strings And The Truth


Hellbillies-gitarist Lars Haavard Haugen har kommet ut med et soloalbum som har fått navnet Six Strings And The Truth. Et etterlengtet album som flere enn hengivne Hellbillies-fans kan glede seg over.

Publisert: 12.03.11. Skrevet av Peder Åmland. Kategori: Norske gitarister.

 

Lars Haavard Haugen har lenge ønsket å utgi et eget soloalbum, og nå er det her. Ved siden av å være gitarist i Hellbillies har Haugen i en årrekke arbeidet med instrumentalmusikk, noe man også har fått høre på noen av de tidligere Hellbillies-albumene.

Albumet består av 9 låter innenfor sjangerene country, rock og blues. Helst en miks av alle tre. Haugen har lenge vært inspirert av The Allman brothers Band, hovedarkitektene bak sørstatsrocken som dukket opp på begynnelsen av 70-tallet. En annen inspirasjonskilde er instrumentalbandet Dixie Dregs der gitaristen Steve Morse (Senere medlem i Deep Purple) var nøkkelmedlem. Bandet ble dannet på begynnelsen av 70-tallet og holder fremdeles koken. De spiller instrumental rock påvirket av country og jazz.

Six Strings And The Truth åpner med den rocka og livlige låten A walk in the park. Deretter varieres det med den mer funkaktige How long can you go on og bluesete Landscapes. To av låtene, Urban Twang(Slight Return) og Pick it up('Tvil på Travbanen'), er tidligere Hellbillies-instrumental låter. Albumet avslutter med nydelige Closing Time, rolig og avdempet med mye country-feeling. Med seg på albumet har Haugen med seg Trond Augland på trommer og Kyrre Sætran på bass, begge plasserer seg høflig i bakgrunnen i lydbildet for å gi plass til hovedpersonen, gitarist Lars Haavard Haugen. Og Haugen innfrir presset.

Det er alltid en fare på instrumental-album at det blir for kjedelig, for mye av det samme hele tiden. Heldigvis så unngår Haugen dette med stor variasjon i låtvalget og med melodiøse og sangbare melodier. Selve gitarspillingen er ypperlig utført uten at man får følelsen av at dette er et briljerings-album. Tony Conley utrykker det bra i sin blogg rockguitardaily.blogspot.com: "...Haugen plays with a wonderfully relaxed passion that keeps you on the edge of your seat without hearing the anxiety that most instrumental guitarists display. He's not saying, 'Please love me,' but rather, 'Don't you love this?'..."

Terningkast 5.


Six Strings And The Truth

Leverandør: EMI Norge

01: A Walk In the Park
02: How Low Can You Go?
03: Urban Twang (Slight Return)
04: Six Strings and the Truth
05: The Drone
06: All alone
07: Landscapes
08: Pick it up!
09: Closing time
 

 

Flere artikler:

Nyeste artikler:Se alle artikler
Videoleksjoner

Se flere videoleksjoner