Artikler


Rockabilly-stjernen Eddie Cochran døde kun 22 år gammel

Rockabilly-stjernen Eddie Cochran døde kun 22 år gammel

Publisert: 14.06.22 | Kategori: Band & artister

En av store innen rockabilly-sjangeren på slutten av 1950-tallet, Eddie Cochran, døde kun 22 år gammel. Han rakk likevel å prege rockehistorien og inspirere musikere som kom etter han. Her er en artikkel om hans karriere og hans tidlige, tragiske død.


Eddie Cochran ble født i 1938 i Minnesota, USA. 14 år gammel flyttet han og familien til California. Han lærte seg gitar og trommer og startet som 16-åring en duo sammen med Hank Cochran. Selv om de ikke var i slekt kalte de seg "The Cochran Brothers" og spilte inn noen singler og hadde opptredener sammen.

I 1956, 18 år gammel, gav Cochran ut sin første solo singel, med blant annet rockabilly-klassikeren "Skinny Jim" blant sporene. Ikke lenge etter fikk han tilbud om å opptre i humorfilmen "The Girl Can´t Help it". Her er klippet fra filmen med Eddie Cochran som framfører "Twenty Flight Rock":


Cochrans navn begynte å bli kjent og i 1957 gav han ut enda en hit, "Sittin´ in the Balcony". Samme året ga han også ut sitt eneste studioalbum "Singin´ to my Baby". Det store gjennombruddet for Cochran kom i 1958 med låta "Summertime Blues". Nå etablerte han seg som en av de store innen rockabilly og rock n roll. Han gav ut flere låter, både før og etter hans tragiske dødsfall i 1962, som for eksempel "C´mon Everybody" (1958) og "Three Steps to Heaven" (1960). I 1987 ble Eddie Cohran innlemmet i Rock and Roll of Fame.

Dødsfall

Våre 1960 var Eddie Cochran i England på turné. Etter 4 måneder "on the road " var han sliten og ivrig etter å komme seg hjem til USA. Han og følget valgte å bestille taxi for å komme seg fra Bristol til Heathrow Flyplass i London. I tillegg til Cochran var det hans kjæreste Sharon Sheeley, musiker Gene Vincent og manager Patrick Thompkins, i tillegg til taxisjåfør George Martin. Det var ikke så gode veier og sikten var dårlig på grunn av mørke. Plutselig smalt det og Cochran og de andre passasjerene ble slynget ut av bilen. Alle fikk mindre skader bortsett fra Cochran som fikk store hodeskader. Han kom aldri til bevissthet igjen og døde på sykehuset morgenen etter, søndag 17.april 1960. Et kort, men betydningsfullt liv var over.

Vraket av bilen som Eddie Cochran og følget reiste med på den ulykksalige turen i 1962.


 
 
Få nyheter på epost
2008-2024 onlinegitar.no