Artikler


Tidslinje: Neil Young

Tidslinje: Neil Young

Publisert: 18.10.22 | Kategori: Band & artister

Han har holdt koken i flere tiår. Canadas store folkrock-sønn Neil Young har et spennende musikerliv som vi skal få oversikt over ved hjelp av denne tidslinjen:


 • Neil Young blir født

  Den 12.november 1945 ble Neil Young født i Toronto, Canada.

 • Første instrument

  Neil Young startet sin musikalske reise på en ukulele, laget av plast. Noe senere ble gitar hovedinstrumentet og som ung og lovende tenåring spilte han i diverse band.

 • Møter Joni Mitchell

  På en folk-klubb i den canadiske byen Winnipeg traff Young i 1964 Joni Mitchell, som han skulle ha mye kontakt med videre i livet.

 • Los Angeles og Buffalo Springfield

  Etter å turnert som soloartist i Canada i 1965, flytter Young i 1966 til Los Angeles. Her treffer han tidlig på Stephen Stills og Richie Furay og de starter bandet Buffalo Springfield. Med sin miks av folk, country, psykedelia og rock gjorde de bra suksess.

 • Neil Young går solo

  Buffalo Springfield ble splittet opp i 1968 og allerede i 1969 utga Young to soloalbum: "Neil Young" og "Everybody Knows This Is Nowhere". På sistnevnte hadde han med bandet "Crazy Horse".

 • "Crosby, Stills, Nash & Young"

  Neil Young ble i 1969 kontaktet av Crosby, Stills og Nash om å være med i superbandet, og Young takket ja på betingelse at han ble sidestilt med de tre andre. Bandet gjorde stor suksess og har hatt sterk innflytelse på amerikansk musikk og kultur.

 • Harvest

  Tilbake som soloartist ga Neil Young først ut "After the Gold rush" i 1970 etterfulgt av "Harvest" i 1972. Spesielt sistnevnte album er blitt stående som et av Youngs beste og mest populære album. Den inneholder kjente låter som "Heart of Gold", "Old Man" og "Harvest".

 • Tonight's the Night og Zuma

  Etter å ha gitt ut soloalbumet "On the Beach" i 1974 kom "Tonight's the Night" ut i 1975, selv om det faktisk ble spilt inn året før "On the Beach". I 1975 ble også albumet "Zuma" (med Crazy Horse) gitt ut, med blant annet låten "Cortez the Killer".

 • Rust Never Sleeps

  Sammen med Crazy Horse-bandet gir Neil Young i 1979 ut album og konsertfilm med tittel "Rust Never Sleeps". Blant låtene er "My My, Hey Hey" i både akustisk og elektrisk versjon.

  Young brukte uttrykket "rust never sleeps"(rust sover ikke) som et konsept turnéen med Crazy Horse for å unngå kunstnerisk selvtilfredshet og prøve mer progressive, teatralske tilnærminger til livespillingen.

 • Rockin' in the Free World

  Singelen ble spilt inn både i akustisk og elektrisk utgave. Teksten ble til etter at en planlagt konsertturné i Sovjetunionen ble avlyst.

 • Harvest Moon

  På Neil Youngs 19. studioalbum vender Young tilbake til country- og folkrock-utrykket vi hører på "Harvest". Han har også med seg mange av de samme musikerne, blant annet James Taylor og Linda Ronstadt. Tittellåten "Harvest Moon" er en vakker, tidløs sang som hyller livslang kjærlighet og naturen.

 • Greendale

  I 2003 ga Young ut Greendale, et konseptalbum spilt inn med Crazy Horse-medlemmene Billy Talbot og Ralph Molina. Sangene dreide seg løst om drapet på en politimann i en liten by i California og dets effekt på byens innbyggere.

 • Spotify-tvist

  I januar 2022 postet Neil Young et åpent brev til Spotify der han truet med å fjerne all musikk fra streamingtjenesten om de ikke tar bort "Joe Rogan Experince" fra plattformen. Grunnen var podcasten's COVID-19 feilinformasjon. Noen dager senere var Youngs musikk fjernet fra Spotify. Også Joni Mitchell og medlemmer av Crosby, Stills & Nash fjernet musikken fra tjenesten. 

Flere artikler:

Nyeste artikler:

Se alle artikler

 
 
Få nyheter på epost
2008-2024 onlinegitar.no