Gildas Le Pape - en svart solskinnshistorie

Gildas Le Pape - en svart solskinnshistorie


Tenk deg å være på konsert med favorittbandet ditt. Tenk deg å få lov å komme backstage etter konserten. Eller enda bedre, tenk deg at bandet du digger en dag ringer og spør om du vil spille med dem. Det var nettopp dette som hendte den franske gitaristen Gildas Le Pape.

Publisert: 25.01.13. Skrevet av Anders Nærø. Kategori: Internasjonale gitarister.

 

Fra Bretagne til Tøyen

Det verdensberømte norske black metal-bandet Satyricon søkte i 2007 en ny gitarist til sine liveshow. Gildas Le Pape sendte en søknad og kom på audition. Den var rimelig grei for han, han var nemlig fan av bandet og kunne mange av låtene deres fra før. Han fikk jobben, og fra da av har han spilt fast live med bandet som regnes som et av de absolutt største i verden innen black-metal sjangeren.

Gildas Le Pape kommer fra Bretagne i Frankrike, men han har nå flyttet til Norge. Han holder til på Tøyen i Oslo. Det vil si når han ikke er ute og spiller med Satyricon, som jo er rimelig ofte. Han pendlet i starten mellom Frankrike og Norge, men det er ikke alltid lett å ha base i to land: I 2008 ble Satyricon booket inn som headliner i siste liten på Hovefestivalen. Le Pape befant seg i Frankrike og fikk beskjed på telefon fra Norge om å innfinne seg med gitaren snarest. 'Det ble litt stress, men vi rakk det og konserten gikk veldig bra', sier han. Satyricon fikk for øvrig strålende mottagelse og gode anmeldelser i norsk presse for konserten.

Gildas Le Pape har lært seg å snakke godt norsk, kun ispedd en liten sjarmerende dose fransk aksent, og sier han trives meget bra i det norske musikkmiljøet: 'Jeg syns norske musikere har tatt godt imot meg. Det at jeg spiller med et etablert band som Satyricon, gjør nok også at jeg blir ansett som en seriøs og dedikert musiker. Jeg tror også folk setter pris på at jeg snakker norsk'.

Le Pape er imponert over mengden band, og kvaliteten på mye av det som skjer i norsk musikkliv. 'Av og til virker det som alle jeg møter spiller i band', mener han. Flere av Le Papes favorittband er også norske, forteller han. Og disse opererer innen ganske så forskjellige sjangere, fra elektronika til punk/rock.

Allsidig musiker

Det mange kanskje ikke vet, er at black-metal gitaristen også er en meget dyktig jazzmusiker. Han er nemlig også en eminent string-swinggitarist. Da han var yngre tok han timer i jazzgitar hos flere etablerte jazzgitarister i Frankrike. Sjekk ut denne youtube-linken for å høre Le Pape spille jazz:Ellers er Le Pape stort sett selvlært. Han har tidligere tatt noen få timer i musikkteori som han mener gav ham et fundament å bygge videre på. Bortsett fra dette er det kun videoer og plater som har vært hans lærere.

Vi i onlingitar.no er meget stolte av å ha fått Gildas Le Pape som lærer og er ganske sikre på at våre medlemmer vil syns hans leksjoner er både interessante, inspirerende og lærerike. Gildas Le Pape gir imidlertid også privattimer for viderekommende om du ikke får nok av det du hører på nettsiden.

Her er liste over alle Gildas Le Papes videoleksjoner på onlinegitar.no.
 

 

Flere artikler:
Nyeste artikler:Se alle artikler
Videoleksjoner

Se flere videoleksjoner