Artikler


Nuno Bettencourt

Nuno Bettencourt

Publisert: 18.07.11 | Kategori: Internasjonale gitarister

Nuno Bettencourt er best kjent som gitarist i 90-talls bandet Extreme, men også som gitarist for blant andre Rihanna. Han har ofte blitt omtalt som verdens beste gitarist. Foruten teknisk overlegenhet er han kjent for sin bruk av spennende rytmiske funkelementer som ikke er vanlig kost i rockesjangeren


Nuno ble født i Portugal i 1966. Som ung spilte han slagverk som kanskje kan være med å forklare hans sans for rytmikken i musikken. Men litt senere la han slagverket på hylla da hans bror begynte å lære Nuno å spille gitar. Han har selv sagt at han ikke fikk mye ut av denne undervisningen, men gnisten var tent og ikke lenge etter skulket han titt og ofte skolen for å kunne øve opptil 7 timer hver dag. Nunos største inspirasjonskilde som ung skal ha vært Eddie Van Halen fra bandet Van Halen, og høyst sannsynelig var det etter å ha hørt og sett Eddie at han tok til seg tapping-teknikken. Senere i livet skal han være inspirert av blant andre The Beatles, Led Zeppelin, Prince, Queen, Pat Travers, Paco de Lucia og Al Di Meola.

Extreme

Bettencourts gjennombrudd kom da han i 1985 ble med i rock/metal-bandet Extreme. I 1989 ga de ut sin debut plate Extreme, men det var først da de ga ut plata Pornograffitti i 1990 at de ble en kommersiell suksess. På denne plata finner vi blant annet balladen More than Words som ble en stor hit. Nuno satte seg også på kartet blant vårt århundrets beste gitarister gjennom den klassiske instrumentalen Flight of the Wounded Bumblebee (skrevet av Nikolai Rimsky Korsakov).

Før Nuno valgte å gå solo, og vokalist Gary Cherone gikk over som vokalist I Van Halen, rakk de å gi ut albumene Sides to Every Story (1992) og Waiting for the Punchline (1996)

Etter Extreme

Etter at Extreme ble oppløst var Nuno opptatt med soloprosjektet sitt Schizophonic, hvor han også var vokalist I tillegg til å spille gitar. Han var også aktiv med flere band (Population 1, DramaGods, Mourning Widows) og samarbeidet ved siden av med blant andre Janet Jackson, Toni Braxton og Dweezil Zappa (sønn av Frank Zappa). Nuno var også med på å skrive og spille inn Where are you going fra filmen Super Mario Bros.

Tilbake til Extreme

I 2007 bestemte Extreme seg for å gjenforenes. Gary Cherone forlot Van Halen da Eddie Van Halen nok en gang ble lagt inn til avrusning på ubestemt tid. Bassist Paul Geary er den eneste fra originalbesetningen som ikke ble med videre. I 2008 ga de ut albumet Saudades de rock og i 2010 kom de ut med albumet Take us alive. Status i dag for Extreme er turnevirksomhet i Japan.

Nuno Bettencourt og Rihanna

I November 2009 annonserte Nuno at han ved siden av sin turnevirksomheten med Extreme, også skulle på verdensturne med popstjernen Rihanna som hennes lead-gitarist. Siden 2009 har derfor Nuno vært med på Rihannas Last Girl on Earth Tour og har i tillegg ofte vært å se på diverse TV-show med superstjernen.

Washburn

Nuno Bettencourt er mest kjent for å spille på Washburn-gitarer og hans signaturmodell er en Washburn N4 som kan bli din for cirka 18000 kroner. Da får man en meget bra gitar som kjennetegnes av en varm men samtidig rå lyd, og man vil også skille seg litt ut blant mengden av Gibson- og Fender- gitarer. 

Flere artikler:

Nyeste artikler:

Se alle artikler

 
 
Få nyheter på epost
2008-2023 onlinegitar.no