Artikler


Satyricon ute med nytt album

Satyricon ute med nytt album

Publisert: 19.09.13 | Kategori: Band & artister

Det norske black metal bandet Satyricon er ute med et nytt og etterlengtet album. Vi i onlinegitar har satt oss ned, lyttet og kastet terning.


Hele 5 år er gått siden forrige plate The Age of Nero kom ut, og forventningene blant fansen har naturlig nok var høye.

Førsteintrykket fra det selvtitulerte albumet til Satyricon er at her har det skjedd endringer. Først og fremst ved at låtene rent sjangermessig er vel så nærme rock som black metal. Mange av låtene har en melankolsk seighet over seg som vi liker godt. Tekstene omhandler derimot samme tematikk som på tidligere plater, men også her har det vært en modningsprosess.

Som dedikert Satyricon-fan er du kanskje ikke spesielt happy siden mange av låtene mangler den brutaliteten og råskapen vi har hørt tidligere. Vi finner de fortsatt på låter som 'Our World, it Rubles Tonight', 'Walker Upon The Wind', 'Nekrohaven' og 'Nocturnal Flare', selv om de to sistnevnte har mange elementer fra rocken i seg.

Den minst passende og mest overraskende låten er derimot Phoenix, der Madrugada vokalist Sivert Høyem bidrar på vokal. Låten er bra og Sivert har som kjent en mektig stemme, men dette hører for mange ikke hjemme på et Satyricon album. Ironisk nok er dette den mest populære låta på iTunes (fra albumet) for øyeblikket. Høyst sannsynlig vil det også være Phoenix som blir spilt på radio, om Satyricon blir å høre der. Kanskje når de et bredere publikum med denne låta, men Satyricon-fansen blir nok skuffet.

Alt i alt synes vi dette er et bra album, og er imponert over at Satyricon tørr å utfordre seg selv og fansen. Per i dag ligger Satyricon på 8. plass på VG lista hvilket er sterkt for et black-metal band. Terningkast 4. 

Flere artikler:

Nyeste artikler:

Se alle artikler