Artikler


Norske metalband

Norske metalband

Publisert: 17.09.13 | Kategori: Band & artister

Norge har mange dyktige metalband. Vi har laget en liste over bandene vi mener er de mest spennende og toneangivende innenfor norsk metal i dag.


DIMMU BORGIR

Dimmu Borgir er et norsk symfonisk black metal-band. Bandet er Norges største eksport innen heavy metal, og med over to millioner solgte album på verdensbasis er de også en av Norges største musikalske eksportartikler uansett sjanger. Dimmu Borgir er også et av få norske band som har vært på den prestisjetunge Billboard-lista. De har også vunnet Spellemannsprisen og Alarmprisen flere ganger.

Bandet ble startet i 2003 og har siden den gang gitt ut 9 album, samt flere EP-er. Både kringkastingsorkesteret, Schola Cantorum og Prahas filharmoniske orkester har deltatt på deres album.

Dimmu Borgir består idag av Stian Thoresen (Shagrath) på vokal, bass, gitar, keyboard og trommer. Sven Atle Kopperud (Silenoz) og Tom Rune Andersen Orre (Galder) spiller gitar.

DJERV

Djerv er et norsk band som spiller en blanding av rock, heavy metal og black metal. Vokalist Agnete Kjølsrud var tidligere medlem i Animal Alpha og det er ingen overdrivelse å si at hun har en av Norges råeste kvinnestemmer innen sin sjanger.

Bandet består idag av Agnete Kjølsrud på vokal, Erlend Gjerde på slagverk og gitarist Stian Kårstad. Med seg på scenen har de også med seg Stamos Kouliosis fra Mencea og Victor Brandt fra Entombed.

EINHERJER

Einherjer er et viking/black metalband fra Haugesund som ble dannet i 1993. De ble oppløst i 2004, men kom sammen igjen i 2010. Bandet har tatt navnet sitt fra Norrøn mytologi, Einherjerene er de som har blitt drept i kamp og er kommet til Valhall for å sitte ved Odins bord.

Einherjer består idag av Frode Glesnes på gitar og vokal, Aksel Herløe på gitar og Gerhard Storesund på slagverk.

Nettside: einherjer.com

ENSLAVED

Enslaved er et norsk progressivt ekstrem metal-band. Tekstene omhandler nordisk mytologi, vikinger og natur. Bandet har eksistert siden 1991 og har til nå gitt ut 12 studioalbum. De har vunnet flere Spellemannspriser.

Enslaved fikk mye oppmerksomhet da de stjal tidligere Venstreleder Lars Sponheim sin sau ('lastet ned' en sau) i protest mot partiets politiske forslag rundt ulovlig fildeling. Venstre mener fildeling av musikk bør bli lovlig, noe Grutle Kjellson og Ivar Peersen fra Enslaved mislikte sterkt.

Enslaved består av Ivar Bjørnson og Arve Isdal på gitar. På vokal og bass finner vi Grutle Kjellson og bak slagverket sitter den ivrige sportsfiskeren Cato Bekkevold. Herbrand Larsen er bandets keyboardist.

Nettside: enslaved.no

EXTOL

Extol er et kristent heavy metal- band fra Bærum. De ble etablert i 1993 og oppløst i 2007. De ble offisielt gjenforent høsten 2012 og ga nylig ut ny plate.

Bandet består idag av Ole Børud på gitar, bass og vokal, Peter Espevoll på vokal og David Husvik på trommer.

INSENSE

Insense er et teknisk hardcore-/metalcore-band fra Ski. Bandet ble startet I 1999 og har siden da gitt ut 4 album.

Bandet består av Tommy Hjelm på vokal og gitar. Martin Rygge på gitar, Ole Hana på bass og Truls Haugen på trommer.

Nettside: insense.no

IN VAIN

In Vain er et ekstrem-metalband fra Kristiansand i Norge. Musikken deres kan beskrives som melodiøs ekstrem-metal. Bandet har holdt på siden 2003 og ga ut ny plate i år.

I likhet med Kvelertak er også dette et 6-manns band, men den ene gitaren er byttet ut med synth. På vokal finner vi Andreas Frigstad, på gitar har vi Johnar Haaland og Kjetil Pedersen. Bak trommene sitter Stig Reinhardtsen og på bass spiller Kristian Wikstøl. Tangentene trakteres av Sindre Nedland.

JORN

Jorn er et norsk heavy metal-band med vokalisten Jørn Lande som frontfigur. Jørn har holdt på i nærmere 30 år og samarbeidet med flere store internasjonale stjerner. Mest kjent er han som vokalist i Jorn og tyske Masterplan. Han kan sies å være norges svar på Ronny James Dio.

Bandet består i dag av vokalist Jørn Lande, gitarist Trond Holter (Wig Wam), Willy Bendiksen, trommer og Thomas Bekkevold, bass.

Nettside: jornlande.com

KVELERTAK

Kvelertak er et norsk hardcore/metal-band fra Stavanger som kanskje er kjent for de fleste. Stilmessig spiller bandet en krysning mellom ulike sjangre, hovedsakelig hardcore punk med black metal-elementer. Bandet kaller selv musikken sin 'necro 'n' roll'. De synger kun på norsk.

Kvelertak består av hele 6 medlemmer hvorav 3 på gitar. Ikke ofte vi ser dette, men tøft låter det. På vokal har vi Erlend Hjelvik, på gitar finner vi Bjarte Lund Rolland, Maciek Ofstad og Vidar Landa. Bak slagverket sitter Kjetil Gjermundrød og på bass finner vi Marvin Nygaard.

Nettside: kvelertak.com

NEKROMANTHEON

Nekromantheon er et kritikerrost thrash metal-band fra Kolbotn. Er du ute etter beinhard og god trash metal fra Norge så er nok dette noe for deg. Bandet ble grunnlagt i 2005 og dere forrige utgivelse kom ut i 2012.

Bandet består av Arild Torp på vokal og gitar, Sindre Solem på bass og vokal og Christian Torp på trommer.

Nettside: nekromantheon.bandcamp.com/

SATYRICON

Satyricon er et norsk black metalband, etablert i 1990. De blir i dag regnet som et av verdens mest kjente band i sin sjanger. Satyricon har vunnet både Spellemannsprisen og Alarmprisen. Grunnstammen i Satyricon har hele tiden vært Kjetil Haraldstad (Frost) på trommer og Sigurd Wongraven (Satyr) på vokal og gitar. Sigurd Wongraven har også lansert sin egen vin (Wongraven) som har blitt godt mottatt. Bandet ga nylig ut en ny plate.

Bandet har brukt mange gjestemusikere, deriblant gitarist Gildas Le Pape, som har vært med i bandet siden 2007. Gildas har forøvrig spillt inn flere leksjoner på onlinegitar som kan være verd å få med seg.

Nettside: satyricon.no/

SIRENIA

Sirenia er et symfonisk metal band fra Stavanger. De har både en kvinnelig ren vokal og en mannlig growl-vokal, de minner i så måte mye på finske Nightwish som har hatt stor suksess. Bandet ble opprettet I 2001 og kom nylig ut med plate. De synger både på norsk og engelsk.

Bandet består av Pilar 'Ailyn' Gimenez Garcia på vokal, Morten Veland og Michael S. Krumins på gitar og på trommer finner vi Jonathan A. Perez.

Nettside: mortenveland.com/sirenia/

SVÖLK

Svölk er en hardrock/metal-band fra Trysil. Navnet på gruppa stammer fra uttrykket svølk, som er et dialektord for 'juling' i Trysil

Bandet ble grunnlagt i 2003 og de ga ut sin første EP i 2005. Debutplata kom i 2011 og fikk tittelen 'Svølk `Em All', så det er vel liten tvil om at Metallica har vært et stort forbilde. Siste album så langt i rekken er 'Nights Under the Round Table' som kom i 2012. Her finner vi blant annet låta '52' som ble brukt i den norske filmen Tomme Tønner. Gitarist Martin Østerhaug er også å finne på onlinegitar.no

Bandet består av Knut Erik Solhaug på vokal, Martin Østerhaug og Jengt Castral på gitar, Halstein Røyseland på bass og Jørgen Seger Haave på trommer.


 

Flere artikler:

Nyeste artikler:

Se alle artikler

 

Få nyheter på epost
2008-2021 onlinegitar.no