Supergitaristen

Supergitaristen


Sjansene er meget store for at du har hørt hans lekre gitarspill på en plate eller på en konsert. Han er én av Norges mest ettertraktede studiomusikere og har også spilt på det som er av scener i Norge. Vi presenterer Børge Petersen-Øverleir.

Publisert: 08.09.15 Kategori: Norske gitarister.

 

Biografi

Børge Petersen-Øverleir ble født 1967 på Hemnesberget sør for Mo i Rana, men flyttet tidlig til Korgen og deretter videre til Bodø. Da var han 7 år. Mesteparten av oppveksten hadde han altså i Bodø.

En annen Bodøværing, Halvdan Sivertsen, hadde på 80-tallet blitt landskjent som visesanger og med Labbetuss i Barne-tv. I 1986 var Petersen-Øverleir 19 år gammel og ble spurt av Sivertsen om å bli med på turné. Børge var ikke sen med å pakke gitarbagen og har siden den gang vært gitarist på heltid.

Musikeren

I løpet av snart 30 år har han vært med på hundrevis av plater for norske artister. Han er fast gitarist for blant annet Bjørn Eidsvåg, Anita Skorgan, Halvdan Sivertsen og Kari Bremnes. Petersen-Øverleir har også bidratt på plate med internasjonale stjerner som Kylie Minogue og Rachel Stevens.

Av egne prosjekter så gav han i 2007 ut sin første og eneste soloplate Songs from My room. Denne består av egenkomponerte sanger med engelsk tekst, der Petersen-Øverleir selv står for syngingen.

Gitarspillet

Børge Petersen-Øverleirs gitarspill forbindes med kvalitet og musikalitet. En studiomusiker må kunne spille kontrollert og med timing og det er ingen tvil om Børge innfrir disse kravene.

En annen utrolig viktig egenskap han har er evnen til å høre låta og spille på gitaren det som passer veldig godt til akkurat den sangen. Det har med musikalitet å gjøre og evnen til å høre på de andre musikerne og tilpasse seg helheten. Han har også en inderlighet og ekthet i gitarspillet som plasserer han i helt i toppen av norske gitarister.

Vi håper å høre Børge Petersen-Øverleir på mange konserter og plater framover også!
 

 

Flere artikler:
Nyeste artikler:

Videoleksjoner

Se flere videoleksjoner