Artikler


Topp 5 kvinnelige el-gitarister

Topp 5 kvinnelige el-gitarister

Publisert: 16.11.11 | Kategori: Lister og kåringer

Av en eller annen grunn er det lite vi til daglig hører om kvinnelige gitarister, og spesielt på elektrisk gitar. Men det finnes en god del dyktige kvinner der ute i verden som vet hvordan man håndterer instrumentet. Her er onlinegitar.no sin kåring av de 5 beste.


#01: Orianthi

Orianthi Panagaris kommer opprinnelig fra Australia og er kanskje mest kjent for at hun skulle ha vært lead-gitarist på Michael Jacksons This is it-turne. Men turneen ble jo som kjent avlyst grunnet popkongens tragiske dødsfall.

I 2009 gav hun ut sitt første soloalbum, Believe. Singelen According to you havnet høyt på listene verden over. Orianthi er dyktig teknisk og godt påvirket av gitarister som Carlos Santana, Steve Vai og Eddie Van Halen.


#02: Joan Jett

Mange har nok garantert hørt rockeslageren I love rock n roll. Joan Jett & the Blackheart sin coverversjon av låten var en stor hit i 1981.

Joan Jett kommer fra Pennsylvania i USA og var med å starte opp rockebandet The Runaways på 70-tallet. Hun var kjent for sine tettsittende skinnbukser og kraftfulle rock, men forsøket på en solokarriere ble en begrenset suksess.

På Rolling Stones kåring av de 100 beste gitaristene gjennom tidene er det kun Jett og Joni Mitchell som er funnet verdig en plass av det kvinnelige kjønn.


#03: Lita Ford

Lita Ford vokste opp i USA og ble som 16-åring med i The Runaways sammen med nevnte Joan Jett. I likhet med Jett prøvde også hun seg på en solokarriere etter at The Runaways ble oppløst. Hun hadde mest suksess med albumet Dancing on the edge fra 1984.

Ford holdt seg innen hardrock-sjangeren og hun samarbeidet blant annet med Mötley Crüe og Ozzy Osbourne.


#04: Bonnie Raitt

Bonnie Raitt er fra USA og er først og fremst en blues-gitarist og sanger. Hun er også en anerkjent slidegitar-gitarist. Men hun er kanskje mest kjent for utgivelser på 1990-tallet med blant annet sangene Nick of time, Something to talk about og I cant make you love me.

I mars 2000 ble Bonnie Raitt en del av Rock and Roll Hall of Fame.


#05: Nancy Wilson

Nancy Wilson er kjent fra det kanadiske rockebandet Heart som fra midten ble populære med sin rock- og folkemusikkaktige musikk.

Wilson er også sanger og komponist. Hun har blant annet vært delaktig som komponist i filmer som Jerry MaGuire, Vanilla Sky og Elizabeth Town.


Andre kvinnelige el-gitarister det kan være verdt å sjekke ut:
Susan Tedeschi, Jennifer Batten, Brody Dalle, Kaki King, Katrina Johansson, Allison Robertson. 

Flere artikler:

Nyeste artikler:

Se alle artikler