Hva er bluegrass?

Bluegrass er en stilretning innen countrymusikk som i likhet med annen country er en videreutvikling av oldtimemusikken fra Appalachene . Betegnelsen bluegrass stammer fra Bill Monroes countryband The Bluegrass Boys, som igjen tok navn etter The Bluegrass State (Kentucky).

Dagens videoleksjon

Salt Creek, melodi

Vi er heldige som har fått Andreas Berg, gitarist i Vestlandsfanden, til å spille inn noen diggbare bluegrass-melodier med tilhørende komp. Andreas har studert gitar i Texas og har lang erfaring innenfor bluegrass-sjangeren. Dagens video er den klassiske bluegrass-melodien Salt Creek som har tydelige irske trekk.


Loading the player...

 


Tabs / besifring:

Salt Creek, melodi


×

Se video, tabs, grep og alt annet til Salt Creek, melodi på videosiden [medlem]


Portrettet

Doc Watson

Fullt navn: Arthel Lane "Doc" Watson [1923 - 2012]

Fra Deep Gap, Nord-Carolina [USA]


Bluegrass-gitarist Doc Watson er spesielt kjent for sine ferdigheter innen flatpicking og crosspicking . Begge disse teknikkene er sentrale innen bluegrass-sjangeren.

Han startet sin musikalske karriere i 1953 og var medlem i diverse country- og folkband. Etterhvert spesialiserte han seg på akustisk gitar og banjo, og da mer i retning av bluegrass-sjangeren. I 1964 spilte han inn sitt første soloalbum og begynte å opptre sammen med sin sønn Merle samme året. Watson var en pioner i utviklingen av den raske bluegrassen der gitaren opptrer som en sologitar med mye bruk av crosspicking-teknikken.

Doc Watson var blind hele sitt liv.Dagens YouTube-video

Doc Watson & Earl Scruggs Play At Docs Home


Neste dag