Kurs  /  Lage sang workshop  /  Stegnr 1:

Kursinfo1 / 17STEG

PROGRESJON


Kurs / Teori / Lage sang workshop /

Intro: Lage sang


Det finnes mange måter å komponere en sang på. Man kan enten ta utgangspunkt i musikkteori og tenke utifra skalaer, kvintsirkelen og lignende. Eller man kan prøve seg fram på gitaren, nynne en melodi og på den måten lage en sang. Begge deler kan fungere fint, men vi anbefaler å ha litt musikkteori i bagasjen. Da vil man ha en oversikt over hvilke akkorder som er sammenknyttet og hvordan det hele henger sammen.

I dette kurset skal vi ta utgangspunkt i skalaer, så vi starter med å se på C-durskalaen:På de syv trinnene i skalaen kan man bygge treklanger og få dur- eller mollakkorder:Man vet nå at disse akkordene hører sammen og kan brukes sammen i en sang. Vi kan gjøre akkurat det samme i alle dur- og molltonearter.
Om steg 1:

Gratis steg

I dette kurset skal vi finne ut av hvilke akkorder som kan passe sammen i en sang, og hvordan lage en melodi.

Det er absolutt en fordel å kunne litt musikkteori når man komponerer. Det meste av musikken vi hører rundt oss bygger på skalaer, både akkordprogresjoner og melodi.

I denne introduksjonen ser vi at en durskala har 7 trinn og at vi kan bygge akkorder på hvert trinn. Det er en bra ting å vite før vi for alvor setter igang på neste steg .


FERDIG, GÅ VIDERE


Velg abonnement:Medlemsfordeler:

  • Tilgang til alle kurs og videoleksjoner i alle sjangre og nivåer.
  • Strukturerte, pedagogisk oppbygde kurs i forskjellige emner.
  • Stort bibliotek med grep, skala og backingtracks.