Brasil - sambaens hjemland

Når man hører ordet samba tenker de fleste på Brasil. Med rette. Samba er en musikk- og danseform som oppstod i Rio de Janeiro på begynnelsen av 1900-tallet og som bare har blitt mer og mer utbredt og populær.

Som med mange andre stilarter er det slavene fra vestkysten av Afrika som er opphavet. Sambaen kjennetegnes av mye bruk av perkusjon- og strengeinstrumenter (blant annet gitar og cavaquinho).

På slutten av 1950-tallet begynte noen musikere å tilføre jazz til den tradisjonelle sambaen og vips så var bossa nova sjangeren født. Ledende musikere i bossaens første tid var Joao Gilberto og Antônio Carlos Jobim.

Dagens videoleksjon 1

So Danco Samba

So Danco Samba er en nydelig låt skrevet av bossa novaens «far» Antonio Carlos Jobim. Den er nok kanskje ikke av de aller mest kjente bossa nova-låtene han har skrevet. Låta er å finne på det legendariske og Grammyvinnenede albumet Getz/Gilberto, der sangeren og gitaristen João Gilberto og saksofonisten Stan Getz gjør en udødelig versjon av den. Da platen ble sluppet i USA i 1964 skapte den amerikansk og etter hvert også internasjonalt bossa nova-hysteri.


Loading the player...

 


Tabs / besifring:

So Danco Samba [Antônio Carlos Jobim]


×

Se video, tabs, grep og alt annet til So Danco Samba på videosiden [medlem]

Dagens YouTube-video

We Are One (Ole Ola) [The Official 2014 FIFA World Cup Song]
(Olodum Mix)

Brasil er karneval og fotball. Kjenn på følelsen i denne videoen.


Neste dag