Dagens videoleksjon 1

Pentatonisk riff i A-moll

I dagens leksjon viser Gildas Le Pape et riff som er bygd på den mye brukte moll-pentaton skalaen. Heldigvis viser han det også i rolig tempo etterhvert.


Loading the player...

 


Tabs / besifring:

Pentatonisk riff i A-moll (nr 1)


×

Se video, tabs, grep og alt annet til Pentatonisk riff i A-moll (nr 1) på videosiden [medlem]

Artikkel

Satyricon ute med nytt album

Det norske black metal bandet Satyricon er ute med et nytt og etterlengtet album. Vi i onlinegitar har satt oss ned, lyttet og kastet terning.

 

Hele 5 år er gått siden forrige plate The Age of Nero kom ut, og forventningene blant fansen har naturlig nok var høye.

Førsteintrykket fra det selvtitulerte albumet til Satyricon er at her har det skjedd endringer. Først og fremst ved at låtene rent sjangermessig er vel så nærme rock som black metal. Mange av låtene har en melankolsk seighet over seg som vi liker godt. Tekstene omhandler derimot samme tematikk som på tidligere plater, men også her har det vært en modningsprosess.

Som dedikert Satyricon-fan er du kanskje ikke spesielt happy siden mange av låtene mangler den brutaliteten og råskapen vi har hørt tidligere. Vi finner de fortsatt på låter som 'Our World, it Rubles Tonight', 'Walker Upon The Wind', 'Nekrohaven' og 'Nocturnal Flare', selv om de to sistnevnte har mange elementer fra rocken i seg.

Den minst passende og mest overraskende låten er derimot Phoenix, der Madrugada vokalist Sivert Høyem bidrar på vokal. Låten er bra og Sivert har som kjent en mektig stemme, men dette hører for mange ikke hjemme på et Satyricon album. Ironisk nok er dette den mest populære låta på iTunes (fra albumet) for øyeblikket. Høyst sannsynlig vil det også være Phoenix som blir spilt på radio, om Satyricon blir å høre der. Kanskje når de et bredere publikum med denne låta, men Satyricon-fansen blir nok skuffet.

Alt i alt synes vi dette er et bra album, og er imponert over at Satyricon tørr å utfordre seg selv og fansen. Per i dag ligger Satyricon på 8. plass på VG lista hvilket er sterkt for et black-metal band. Terningkast 4.


 
 

Portrettet

Djerv

Fra Stavanger, Norge

Startet opp: 2007

Bandmedlemmer: Agnete Kjølsrud på vokal, Erlend Gjerde på trommer og Stian Kårstad på gitar.

Mest kjente låter: Headstone, Madman og Immortal.

YouTube: Djerv - Madmann (Official Video)

Djerv spiller en blanding av rock, heavy metal og black metal. Vokalist Agnete Kjølsrud var tidligere medlem i Animal Alpha og det er ingen overdrivelse å si at hun har en av Norges råeste kvinnestemmer innen sin sjanger.Dagens YouTube-video

Keep Of Kalessin - Introspection - Official Music Video


Neste dag

Forrige dag