Hva er Metal?

Opprinnelig ble Metal kalt Heavy metal. Sjangeren oppstod på begynnelsen av 1970-tallet og band som Black Sabbath, Judas Priest, Deep Purple og Led Zeppelin var pionerene. Etterhvert som årene har gått er det blitt veldig mange undersjangere av Heavy metal, eller bare "Metal" som de fleste nå kaller sjangeren. Metal er sterkt forsterkede og forvrengte gitarer kombinert med tunge og drivende rytmer. Utrykket er mørkt, aggressivt og dystert. De mest kjente undersjangrene er Black metal, Trash metal, Death metal, Glam metal, Progressiv metal og Tradisjonell metal.

Dagens videoleksjon 1

K.I.N.G [Satyricon]

Vi er veldig heldige som har fått gitarist Gildas Le Pape (spilt med Satyricon siden 2007) til å vise noen av Satyricons låter. Første videoleksjon i metal-uka er låta K.I.N.G, en av de mest populære låtene fra albumet "Now, Diabolical", som kom ut i 2006.


Loading the player...

 


Tabs / besifring:

K.I.N.G [Satyricon]


×

Se video, tabs, grep og alt annet til K.I.N.G på videosiden [medlem]


Portrettet

Kvelertak

Fra Stavanger, Norge

Startet opp: 2007

Bandmedlemmer: Erlend Hjelvik på vokal, Bjarte Lund Rolland, Maciek Ofstad og Vidar Landa på gitar, Kjetil Gjermundrød på trommer og Marvin Nygaard på bass.

Mest kjente låter: Ordsmedar av rang, Mjød, Spring fra livet.

Kvelertak slo igjennom i 2010 da de ble nominert til årets Urørt med låta "Ordsmedar av rang". Samme år spilte de også på Roskildefestivalen og gav ut sitt første album "Kvelertak", til strålende kritikker. Suksessåret ble kronet med 2 Spellemanspriser i kategoriene Rock og Årets Nykommer. Våren 2013 kom de ut med sitt andre album, "Meir". Også den har fått meget gode kritikker.Dagens YouTube-video

Kvelertak - Kvelertak (Official video)


Neste dag