Dagens videoleksjon 1

Black Crow On A Tombstone [Satyricon]

Ja, sannelig har vi enda en Satyricon-låt for dere og det er ikke én for mye. I dag tar Gildas Le Pape for seg Black Crow on A Tombstone fra albumet The Age of Nero fra 2008.


Loading the player...

 


Tabs / besifring:

Black Crow On A Tombstone [Satyricon]


×

Se video, tabs, grep og alt annet til Black Crow On A Tombstone på videosiden [medlem]

Artikkel

Jørn Lande - Norges egen Ronny James Dio

Tungrock-vokalist Jørn Marumsrud Lande har kanskje Norges beste metallstemme, og har blitt sammenlignet med nå avdøde Ronny James Dio fra bandet Dio. Jørn er kanskje for mange mest kjent som stemmen bak VM låta Alt for Norge, men han har gjort så mye mer enn det.

 

Stemmen hans har ført til sammarbeid med Alice Cooper og medlemmer fra band som Scorpions, Kiss, Magnum, Whitesnake, Black Sabbath og Judas Priest. Tilsammen har han deltatt på over 30 plateutgivelser samt prosjekter av forskjellige slag.

Jorn og Masterplan

Som Tungrock-vokalist har han gjort seg mest bemerket i det tyske power metal-bandet Masterplan og for sin solokarriere i Jorn. Han har også vært vokalist i Wild Willys Gang og Vagabond, den gang med gitarist Ronni Le Tekrø.

Idag er det Jorn som opptar mesteparten av tiden. Desverre er Jorn lite kjent blant det bredere lag, men innen det norske og tildels det internasjonale metal-miljøet har de en høy status.

Jorn består idag av vokalist Jørn Lande, gitarist Trond Holter (Wig Wam, Dream Police), bassist Thomas Bekkevold og bak slagverket sitter Willy Bendiksen. Bandet ble etablert allerede i 2000 og debutalbumet Starfire kom ut samme år. Siden da har de vært svært så produktive og det har kommet ut nye album nesten årlig. Sist i rekken var albumet Traveller som har mottatt gode kritikker.

Gitarbasert tungrock

Jorn har hele veien hatt med seg dyktige gitarister på laget, spesielt tenker vi da på Jørn Viggo Lofstad (Pagan`s Mind), Trond Moren og nå Trond Holter. Med Trond Holter på laget har også Jorns siste album Traveller gått i en litt annen retning enn tidligere, selv om Jorn fortsatt er tro mot Dio og Black Sabbath. Som sagt, ikke mye er endret, men vi kan ane et lite stilskifte i forhold til tidligere utgivelser som har hatt en tendens til å stå litt på stedet hvil. Trond Moren og Jørn Viggo Lofstad er begge utmerkede gitarister av internasjonalt format, men mange setter nok pris på ny giv som man nå har fått gjennom Trond Holter.

For de som ønsker energisk gitarbasert tungrock fra landets ledende tungrock-vokalist er Jorn absolutt verdt å sjekke ut (om du ikke allerede er fan).


 
 

Dagens YouTube-video

DIMMU BORGIR - Progenies Of The Great Apocalypse (OFFICIAL MUSIC VIDEO)


Neste dag

Forrige dag