Festdager med mandolin

Det er med glede vi i dag legger ut de første mandolin-leksjonene på onlinegitar.no noensinne. Og ikke nok med det: De neste dagene fram til lørdag pøser vi ut hver dag med nye videoer for mandolin!

Det vil være leksjoner for den usikre nybegynneren, men også for den mer kresne viderekomne. I leksjonene holder vi oss stort sett innenfor bluegrass-sjangeren, siden mandolinen står sterkt der og fordi det er en sjanger med voksende popularitet i Norge. Det er nesten så vi har en sterk følelse av at nordmenn skriker etter mer mandolin!

Dagens videoleksjon 1

St. Anne`s Reel

Vi pangåpner det hele med en kjent bluegrass-melodi ved navn St. Anne´s Reel. Melodien kommer opprinnelig fra Irland, men ble tatt med over dammen av irske utvandrere til Nord Amerika.

Vi er heldige som har fått Magnus Wiik til å spille inn noen leksjoner med litt avansert innhold, så følg med og prøv å heng på...


Loading the player...

 


Tabs / besifring:

St. Anne`s Reel


×

Se video, tabs, grep og alt annet til St. Anne`s Reel på videosiden [medlem]

Dagens videoleksjon 2

Om mandolinen

Her er en video til nybegynneren som gir grunnleggende info om mandolinen. Som f.eks ulike typer av mandoliner, strenger, plekter, justering av bro og strengehøyde.


Loading the player...

 

Om mandolinen


×

Dagens YouTube-video

Gøy med mandolin jam!

Fem dyktige mandolinspillere spiller opp på fortauet. Mannen helt til høyre, Sam Bush, er blant de fremste i verden. Videre fra høyre Paul Hoffman, Jacob Jolliff, John Skehan og Ronnie Mccoury.

Dagens YouTube-video

Mandolinens rolle i et bluegrass band


Neste dag