Hva er bluegrass?

Bluegrass er en stilretning innen countrymusikk som i likhet med annen country er en videreutvikling av oldtimemusikken fra Appalachene . Betegnelsen bluegrass stammer fra Bill Monroes countryband The Bluegrass Boys, som igjen tok navn etter The Bluegrass State (Kentucky).

Dagens videoleksjon 1

Salt Creek, melodi

Vi er heldige som har fått Andreas Berg, gitarist i Vestlandsfanden, til å spille inn noen diggbare bluegrass-melodier med tilhørende komp. Andreas har studert gitar i Texas og har lang erfaring innenfor bluegrass-sjangeren. Dagens video er den klassiske bluegrass-melodien Salt Creek som har tydelige irske trekk.


Loading the player...

 


Tabs / besifring:

Salt Creek, melodi


×

Se video, tabs, grep og alt annet til Salt Creek, melodi på videosiden [medlem]


Portrettet

Doc Watson

Fullt navn: Arthel Lane "Doc" Watson [1923 - 2012]

Fra Deep Gap, Nord-Carolina [USA]


Bluegrass-gitarist Doc Watson er spesielt kjent for sine ferdigheter innen flatpicking og crosspicking . Begge disse teknikkene er sentrale innen bluegrass-sjangeren.

Han startet sin musikalske karriere i 1953 og var medlem i diverse country- og folkband. Etterhvert spesialiserte han seg på akustisk gitar og banjo, og da mer i retning av bluegrass-sjangeren. I 1964 spilte han inn sitt første soloalbum og begynte å opptre sammen med sin sønn Merle samme året. Watson var en pioner i utviklingen av den raske bluegrassen der gitaren opptrer som en sologitar med mye bruk av crosspicking-teknikken.

Doc Watson var blind hele sitt liv.Dagens YouTube-video

Doc Watson & Earl Scruggs Play At Docs Home


Neste dag