JOHNNY B. GOODE

JOHNNY B. GOODE

 [Chuck Berry]

I 1958 skrev Chuck Berry det som skulle bli en av rockehistoriens mest populære låter; Johnny B. Goode. Ifølge Berry handlet sangen om han selv; En fattig gutt uten utdanning, dyktig på gitar, og som slår igjennom som rockestjerne. Bortsett fra at Berry var fra middelklassen og hadde utdannelse, stemmer teksten bra .

Kombinasjonen av en drivende god rockelåt, gnistrende gitarspill og Berrys sceneshow gjorde sangen til en stor hit på slutten av 50-tallet.

 
HELE LÅTEN

Greit å få et overblikk først, så vi starter med å høre gjennom hele låten.

Loading the player...

 

SOLO PÅ INTRO

Gitarsoloen på introen er kanskje det mest kjente på hele låten - i tillegg til refrenget. Stas å være gitarist når man kan sette igang låten helt alene, og det med et energisk rockeriff som får det til å krible i dansefoten hos de fleste.

Loading the player...

 
RIFF PÅ REFRENGENE

På refrengene spilles det også noen små gitarriff mellom "Go go Johnny go go"-strofene. De er forskjellige for hvert av refrengene.

Loading the player...

 
SOLO

Soloen fortsetter med samme drivet som i riffene tidligere i låten. Den holder seg stort sett i Hb mollblues skalaen i sjette posisjon. Det er en del bending og hammer-on og ikke minst mye bruk av tostemthet(to toner spilles samtidig).

Loading the player...

 
KOMP

Kompet består for det meste av et klassisk blues-rockekomp med tre akkorder: Hb, Eb og F. Det greie er at vi kan bruke det samme grepet hele veien, bare at vi må flytte det rundt på halsen så vi får de riktige akkordene. Hvis du ikke er vant med å bruke venstre hånds lillefinger kan kompet være utfordrende, men dette får vi til!  

Loading the player...

 

 

BACKINGTRACK

BACKINGTRACK

Prøv å spille sammen med et backingtrack. Alle instrumentene og vokalen er på plass, utenom gitaren...

 

EKSTRA

Artig videoklipp av Chuck Berry som jammer sammen med blant andre Eric Clapton og Keith Richards.

 
 

Chuck Berry live med Bruce Springsteen & The E Street Band 1995.

 
 

Chuck Berry dokumentar.

 
 
 

Flere videospesialer:


Alle videospesialer