HEAVEN`S ON FIRE

HEAVEN`S ON FIRE

 [Kiss]

Vi skal nå teleportere oss tilbake til midten av 80-tallet og Kiss har lagt maskene og kostymene på hylla (for en stund). Låten vi skal ta for oss, Heaven´s on Fire, er fra albumet Animalize som kom ut i 1984.

Dette er en drivende bra Kiss-låt der partyfaktoren er høy fra start til slutt. Den er fullt overkommelig å spille på gitar med mye bruk av powerchords. Husk å varsle naboene før du skrur gainen på fullt og får huset til å riste.

 

HELE LÅTEN

Det første som er lurt å gjøre er å høre gjennom hele låten. Bra å få en viss oversikt før vi zoomer inn på de forskjellige delene. Hvis du ønsker å se hele tabsen kan du gå til videoleksjonen på videosiden.

Loading the player...

 

INTRO + VERS

Vi starter med å se på intro og vers. Grepene er stort sett powerchords og ganske greie å ta. Et viktig moment i både intro og vers - og resten av låten - er rytmen. I mange av taktene spilles første akkorden før slaget, altså før eneren i takten. Da får vi en synkopert rytme som er essensiell i låten og en viktig årsak til at Heaven´s on Fire er så drivende og røff som den er.

Loading the player...

 
REFRENG

Da er vi framme ved refrenget og her er det bare å holde powerchord-grepet og flytte det mellom akkordene G5, Hb5(Bb5) og C5. Hvis rytmen oppleves vanskelig kan det være god hjelp å høre på låta mange ganger, så går det av seg selv. Nesten.

Loading the player...

 
BRIDGE

Etter at refrenget er ferdig spilles 2. vers og så refreng igjen. Deretter kommer en ny del som er en bridge, eller bro på norsk. Delen fungerer som en fin overgang til solopartiet som kommer etterpå. Bridgen består av F5 og C5 powerchords som klinger hver sin takt - etterfulgt av et lite tøft riffparti. Husk å repetere.

Loading the player...

 
SOLO

Solodelen er egentlig tre gitarer samtidig. Hvis ikke dere er flere gitarister, eller du er i besittelse av 6 armer, er det best å konsentrere seg om solostemme 1. Det er den stemmen Asbjørn først viser i videoen. Soloen er ganske grei å spille. Man trenger kun å holde inne ett grep som flyttes fram og tilbake mellom 8. og 10. posisjon. Husk å slide der det slides skal.

Loading the player...

 

 

BACKINGTRACK

BACKINGTRACK

Prøv å spille sammen med et backingtrack. Alle instrumentene og vokalen er på plass, utenom gitaren...

 
EKSTRA

Kiss har skrudd opp tempoet noen hakk på denne live-fremførelsen av Heaven´s on Fire fra 1984.

 
 

VG med morsomt Kiss-intervju for noen år siden.

 
 

Svenske intervjuer med Paul Stanley og Gene Simmons fra 1983.

 
 
 

Flere videospesialer:

 

 

Copyright 2008-2017 onlinegitar.no