Anmeldelse: Dream Theater i Valhall

Anmeldelse: Dream Theater i Valhall


Prog-rockerne i Dream Theater inntok torsdag kveld Valhall i Oslo, og leverte varene. Gitarist John Petrucci og hans kollegaer gjennomførte en bra konsert til tross for at Valhall som konsertarena ikke akkurat framstår som drømmenes arena.

Publisert: 27.01.12. Skrevet av Jon Rune Lorentzen. Kategori: Band & artister.

 

Valhall var fyllt opp med forventningsfulle fans da Dream Theater i går entret scenen. New York-bandet er regnet som verdens beste prog-rock band og har i så måte et enormt forventingspress på seg. Men så består også bandet av musikere som alle innen sitt instrument blir regnet blant de beste i verden. En nyhet denne gang var imidlertid at trommeslager Mike Portnoy har forlatt bandet og ny mann inn var Mike Mangini.

Som gitarist var det selvsagt John Petrucci som fanget størst oppmerksomhet denne kvelden, og skuffelsen var derfor til å føle på når lydbildet den første halvtimen var heller begredelig. Bass og tromme druknet dessverre mye av Petruccis gitarspill. Heldigvis bedret dette seg etter hvert og vi kunne nyte en forrykende konsert. Det er ikke uten grunn Dream Theater går for å være det beste bandet med de beste musikerne, for makan til samspill og individuell brillianse skal man lete lenge etter.

Mike Portnoys avgang ser ikke ut til å ha skadet bandet, og vi fikk servert en imponerende trommesolo av hans etterfølger Mike Mangini. På hans enorme slagverk som blant annet bestod av 4 basstrommer, var han innom de fleste taktarter og viste en ekstrem hurtighet. Hans hurtighet er også vel dokumentert av Discovery Channels program Time Warp. Som gitarist og Petrucci-fan er det derfor litt flaut å måtte erkjenne at det var denne trommesoloen som gjorde best inntrykk denne kvelden.

Alt i alt var dette en imponerende konsert, men Valhall som konsertarena for Dream Theater var for meg en skuffelse. Neste gang håper jeg derfor på Oslo Spektrum. På grunn av konsertarena og litt grøtete lyd den første halvtimen når ikke terningen helt opp denne gang.
 

 

Flere artikler:

Nyeste artikler:Se alle artikler
Videoleksjoner

Se flere videoleksjoner